lørdag 21. juli 2012

Fullkornspannekaker uten egg

Pannekaker er skikkelig snaskens lørdagsmiddag for liten og for stor, og for de aller minste er det også en middag som er ypperlig å spise på egenhånd. Siden Mini ikke skal ha egg, er denne oppskriften uten det. Ann Christin kommer med en melkefri oppskrift senere. Mine ferdigheter når det kommer til pannekakelaging er særdeles dårlige selv med vanlige pannekaker, så med ny oppskrift med litt nye egenskaper, ble det litt prøving og feiling. Oppskriften fant jeg i utgangspunktet på nett, men den jeg deler her er min modifiserte versjon av den.
Fullkornshvetemel, bakepulver, salt, vaniljesukker og melk blandes i en bolle. Røren være tynn, og den trenger ikke å svelle. Sløyf saltet om du ikke ønsker å bruke det til poden riktig enda.
Stekes på høy varme, og med mye smør. Om du synes du tok mye, ta litt til. Disse setter seg veldig fort dønn fast dersom de ikke omtrent bader i smør (se bildet). Bruk usaltet smør, dersom du ikke vil utsette poden for salt riktig enda.
Pannekakene var faktisk veldig gode, og smakte omtrent som vanlige pannekaker med egg i - og dette kommer fra en person som i mange år har vært iherdig motstander av "allergimat"! Mini fikk servert sin pannekake med moste jordbær med bittelitt sukker i. Namnanam!

Du trenger ...
180g fullkornshvetemel (eller vanlig hvetemel)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
2 ss smeltet smør
melk nok til at røra blir tynn

1 kommentar:

 1. Hei!

  Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og mat blogger.

  Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din, og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Topp Mat Blogg seksjon her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Hvis du ønsker å legge til din mat-blogg til listen på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

  Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!


  Varme hilsen,

  Ann-Sofi
  http://www.alleoppskrifter.no/

  SvarSlett