fredag 29. juni 2012

Purreløksdampet laks

Det er snart juli, og etter juli kommer august - og da kommer barnehagestart for Mini-gourmeten. Når han begynner i barnehagen, og mor og far begynner på skole og jobb igjen, blir det mindre tid til å lage mat spesifikt til ham, og dermed begynner vi nå så smått å legge om våre egne middagsvaner, slik at de kan passe med Minis gane og nyrer. I forgårs lagde jeg purreløksdampet laks -en rett som er supergod for hele familien! Jeg har dessverre ingen bilder av prosessen.

Til to vokse og ett barn trenger du:
4 laksefileter
1 purreløk
3 gulrøtter
0,5l grønnsaksbuljong*
1 pk. Nora potetmos (eller hjemmelaget)
Usaltet smør/olje til steking
* = Buljong inneholder mye salt - jeg brukte en blanding av paprikapulver, løkpulver, dill og sitronpepper i 0,5l vann, og det ble like godt. De voksne i familien kan fint salte maten selv.

Rensk, vask og skjær purreløken i skiver. Skrell gulrøttene og skjær i skiver. Legg laksefiletene i en stekepanne med litt usaltet smør, og stek til de har fått brun skorpe på den ene siden. Snu dem, og hell over purreløken, gulrøttene og buljongen/kryddervannet. Dekk stekepannen med lokk, og la det stå i 15 minutter. Lag da potetmosen etter anvisning på pakken. Når fisken er ferdig, er middagen klar.

Laksen blir veldig mør, god og full av smak. Til Mini moste jeg bare fisken med gaffel, og tilsatte en dæsj med potetmos. Det ble svært godt mottatt, og Mini spiste hele den avbildede porsjonen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar