torsdag 7. juni 2012

Svineri-coscous og en veggis-variant

Undertegnede er i det lyriske hjørnet, og slår til med enda en grisete ordspill-middag. Forrige middag var bare griseri - eller bare-griser-i, om du vil. Denne gangen er det svineri-coscous - eller svin-er-i-coscous. Litt moro må man få ha det. Lager du denne retten etter oppskriften, får du en del rester av både coscous og grønnsakssaus, og da passer det fint å lage en veggis-variant med litt mer konsistens for den øvede gane også. Begge deler ble godt mottatt av Mini-gorumeten. 

Først koker du coscous etter anvisning på pakken, men dropp saltet. Det er helt uproblematisk å bruke smør som anvist; vil du unngå salt helt, bruker du usaltet margarin eller smør. Sett coscousen til side når den er ferdigkokt.
Skjær en ytrefilet av svin i biter, og damp/kok til den er ferdig (ved damping, ca. 20 minutter). Sett ytrefileten til side når det er ferdigdampet, og ta vare på kokevannet.
Skyll, rensk og kutt opp rød, gul og grønn paprika, cherrytomater, squash og gulrot i små biter. Damp/kok i 15 minutter. Sett grønssakssausen til side når den er ferdig.
Hell ytrefileten og en ønsket mengde coscous i hurtigmikseren, spe med kokevann og miks til ønsket konsistens. Dette blir relativt tykt, så bruk en del kokevann.
Når svin-er-i-coscous, legger du en klatt med svineri-cosous i bunnen av frysebegeret, før du heller på ønsket mengde med grønnsakssaus. Topp det hele med en teskje med tomatpure for ekstra fyldig smak. Restene av umost coscous, grønnsakssaus og tomatpure heller du i egne glass - og vips har du en veggis-variant med mer konsistens for poden, eller for mor. Sistnevnte kan med fordel få en liten klatt med smør i seg før servering. Da blir coscousen lettere å hanskes med for små utrente ganer.
Du trenger..
Ytrefilet av svin
Coscous tilsvarende 3-4 porsjoner
Rød paprika
Grønn paprika
Gul paprika
Cherrytomat
Squash
Gulrot

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar