onsdag 6. juni 2012

Bare griseri

"Bare griseri" er en høyst egenkomponert rett, som fort ble en suksess her i heimen. Ingrediensene gjør den saftig og full av god smak, så her trengs det hverken krydder eller saus. Retten passer nok best for en gourmetgane som setter pris på smak.

Først damper/koker du en pakke med strimlet svinekjøtt. Jeg dampet det i 20 minutter, hvor lenge det må kokes er jeg ikke helt sikker på.

Mens kjøttet godgjør seg, kutter du opp ca. 1/3 gul paprika, 1/3 squash og ca. 10 cherrytomater. Når kjøttet er ferdig dampet/kokt, setter du det til side, og damper/koker grønnsakene i 15 minutter.
Mens du venter på at grønnsakene skal bli ferdige, fyller du litt Nora potetstappe i begrene du bruker til å fryse ned maten i. Du kan selvfølgelig også bruke ris eller lignende.
Når grønnsaksausen er ferdig, heller du kjøttbitene nedi og moser alt sammen til ønsket konsistens. Det lukter ganske paprika av retten, og smaker like så. Litt sterkt, men også kjempegodt!
(Aner ikke hvordan bildet ble slik, men det er iallfall et helt vanlig Avent-glass)
Du trenger..

En pakke strimlet svinekjøtt
1/3 gul paprika
1/3 squash
10 cherrytomater
Nora potetstappe eller lignende

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar