torsdag 14. juni 2012

Jukselapskaus av kalv

Lapskaus er god mat for både store og små, men det tar tid å lage - og dermed er det lov å jukse i blant. Dette er en jukse-variant, der det brukes stekt kjøttdeig, dampede lapskausgrønnsaker, kraften fra disse og litt krydder. Siden retten er laget på kalvekjøttdeig har den mye god smak i seg selv, så for de minste eller de uvante er det kanskje ikke nødvendig med krydder i det hele tatt? 
Først bruner du kalvekjøttdeigen. Du kan brune den i olje, margarin eller smør. Ønsker du å unngå saltet helt, kan du velge en usaltet variant. Her brukte jeg Tines meierismør uten tilsatt salt.
 Mmh .. Når kalvekjøttdeigen er ferdig stekt, helle du både den og eventuell stekesaft over i en bolle og setter den til side.
 Damp lapskausblandingen i 10 minutter, eller kok etter anvisning på pakken. Når de er ferdige heller du både grønnsaker og grønnsakskraft over i bollen. Dryss over timian; timian er ett av de krydderne som har størst jerninnhold! Har du kokt grønnsakene, så spe den ferdige mosen med kokevann til du får ønsket konsistens.
 Mos retten med hurtigmikser eller stavmikser. Mer erfarne barn kan få retten most med gaffel. Retten får en særdeles uspennende farge, men det vil litt paprikakrydde eller litt sukkerkulør kunne ordne på - men det viktigste er at det lukter og smaker godt, og det gjør denne retten!
Du trenger ..
En pakke kalvekjøttdeig eller kalvekjøtt
Lapskausblanding
Timian
Smør/olje til steking

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar