Først finner du frem alle ingrediensene; gulrøtter, poteter, fiskestykker, hvetemel og smør (jeg bruker usaltet meierismør).
Deretter skreller og kutter du poteter i små biter, og damper disse i 20 minutter - eller koker til de er så møre at de lett lar seg mose med gaffel.
Når potetene er ferdig, heller du dampe/kokevannet i en kopp og setter det til side. Deretter moser du potetene med gaffel eller potetmoser (jeg bruker sistnevnte, kjøpt hos Tupperware). For all del, ikke kjør potetene i hurtigmikser!
For å forhindre at den ferdige potetmosen blir hard eller seig, kan du tilsette et par små klatter med smør. Most potet med smør er jo i tillegg skikkelig snaskens!
Mens potetene godgjør seg i dampkokeren eller kjelen, skreller og kutter du gulrøttene i små biter. Disse damper du i 15 minutter, eller koker til de er møre. Når de er ferdige heller du dampe/kokevannet i koppen med potetvann. Mos så gulrøttene til ønsket konsistens.
Legg en god klatt med potetmos og en god klatt med gulrotmos i frysebegerne du bruker.
Kutt deretter opp torsken i små biter. Et tips er å bruke saks i stedet for kniv; mye lettere og mer effektivt. Torsken dampkokes eller kokes i ca. 15 minutter. Når torsken er ferdigkokt, helle du dampe/kokevannet i koppen med potet- og gulrotvann (dette gjorde ikke jeg, men jeg så at jeg burde ha gjort det).
Mos fisken til ønsket konsistens.
Smelt så usaltet smør, eller varm olje, i en liten kjele. Tilsett nok hvetemel til at massen blir klumpete og "tørr". Pass på å røre hele tiden, ellers brenner det seg. På bildet er det for lite mel for mengden smør, og jeg måtte tilsette mer.
Spe så litt etter litt med dampe/kokevannet, til du får saus. Tilsett litt muskatnøtt om du ønsker litt mer smak på retten.
Legg så fisk og saus ned i frysebegerne, og voila - du har deilig fiskemiddag til poden eller prinsessen! Retten blir mild og god, og ble godt mottatt her i huset.
Du trenger..
Skinn- og beinfri torskefilet
Gulrøtter
Poteter
Hvetemel
Smør/olje til saus
Muskatnøtt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar