torsdag 21. juni 2012

Torsk for de små

Det har vært litt tynt med fisk i Minis middagsbeholdning en stund nå, og dermed lagde jeg i går opp åtte nye glass med fiskemiddag. Fisk er sunt, året rundt, og denne gangen falt valget på en ganske vanlig middag, med noen modifikasjoner slik at den passer både får små ganer og små nyrer; usaltet torsk, med potemos, gulrøtter og saus.

Først finner du frem alle ingrediensene; gulrøtter, poteter, fiskestykker, hvetemel og smør (jeg bruker usaltet meierismør).
 Deretter skreller og kutter du poteter i små biter, og damper disse i 20 minutter - eller koker til de er så møre at de lett lar seg mose med gaffel.
 Når potetene er ferdig, heller du dampe/kokevannet i en kopp og setter det til side. Deretter moser du potetene med gaffel eller potetmoser (jeg bruker sistnevnte, kjøpt hos Tupperware). For all del, ikke kjør potetene i hurtigmikser!
For å forhindre at den ferdige potetmosen blir hard eller seig, kan du tilsette et par små klatter med smør. Most potet med smør er jo i tillegg skikkelig snaskens!
Mens potetene godgjør seg i dampkokeren eller kjelen, skreller og kutter du gulrøttene i små biter. Disse damper du i 15 minutter, eller koker til de er møre. Når de er ferdige heller du dampe/kokevannet i koppen med potetvann. Mos så gulrøttene til ønsket konsistens.
 Legg en god klatt med potetmos og en god klatt med gulrotmos i frysebegerne du bruker. 
 Kutt deretter opp torsken i små biter. Et tips er å bruke saks i stedet for kniv; mye lettere og mer effektivt. Torsken dampkokes eller kokes i ca. 15 minutter. Når torsken er ferdigkokt, helle du dampe/kokevannet i koppen med potet- og gulrotvann (dette gjorde ikke jeg, men jeg så at jeg burde ha gjort det).
Mos fisken til ønsket konsistens.
 Smelt så usaltet smør, eller varm olje, i en liten kjele. Tilsett nok hvetemel til at massen blir klumpete og "tørr". Pass på å røre hele tiden, ellers brenner det seg. På bildet er det for lite mel for mengden smør, og jeg måtte tilsette mer.
 Spe så litt etter litt med dampe/kokevannet, til du får saus. Tilsett litt muskatnøtt om du ønsker litt mer smak på retten.
 Legg så fisk og saus ned i frysebegerne, og voila - du har deilig fiskemiddag til poden eller prinsessen! Retten blir mild og god, og ble godt mottatt her i huset.

Du trenger..
Skinn- og beinfri torskefilet
Gulrøtter
Poteter
Hvetemel
Smør/olje til saus
Muskatnøtt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar