torsdag 17. mai 2012

Pasta a lá Bolognese

Pasta Bolognese er en rett de fleste av oss kjenner i en eller annen variant, og dette er en modifisert versjon - litt mer barnevennlig, tidsklemmevennlig og slunkent kjøleskap-vennlig, men likevel full av smak og sunne ingredienser - og i følge Mini, riktig godt. Han elsket det, rett og slett.

Først koker du fullkornsmakaroni etter anvisning på pakken, og slår av vannet og setter den til siden når den er ferdig. Mengden tok jeg litt på slump; dette er resultatet i en 2,5L-kjele. Bruker makaroni fordi den er litt lettere å hanskes med enn spaghetti når det kommer til mosingen.
Deretter steker du cirka 200 gram med karbonadedeig i en stekepanne med usaltet smør eller olje. Sett karbonadedeigen til siden når den er ferdig. Noen tror at små barn ikke skal ha kumelk og kumelksprodukter på grunn av fare for allergi; det er ikke derfor. Det er fordi kumelk hindrer opptak av jern, og det er derfor ikke bra om kumelk blir "hovedmelk". Smør i stekepanna skader dermed ikke.
Skyll og del cherrytomater i to. Jeg brukte 8 stykker, siden det var det vi hadde i kjøleskapet.

For mer fyldig smak, kan du tilsette en stor tomat. Skyll, del, rensk, og del i små biter.
Vask, skrell og hakk opp en gulrot.
Hakk så opp en halv løk, og knus/finhakk et fedd med hvitløk. Hell alle igrediensene i dampkokeren (eller kjelen/stekepanna).
Tilsett godt med basilikum og oregano, og dampkok det hele i 15 minutter (eller kok/stek til det blir mykt).
Når grønnsakene er ferdig, tilsetter du en god slump med karbonadedeig og makaroni, og mikser til ønsket konsistens. For enda mer smak, kan du tilsette et par spiseskjeer med tomatpuré. Smak deg frem, både i forhold til tomatpuré og krydder.
Spa på glass, og frys ned. Konsistensen blir ganske fin på denne retten, så det er ikke sikkert du trenger å spe den noe særlig før poden eller prinsessa skal spise.

Du trenger ..
Fullkornsmakaroni
200g karbonadedeig/kjøttdeig
Cherrytomater
Tomat
Løk
Hvitløk
Basilikum
Oregano
Tomatpuré

Vær oppmerksom på at tomat kan føre til mer kløe hos barn med atopisk eksem. Dette er ikke allergi.

Kilde: Barnelegesenteret.com.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar