fredag 11. mai 2012

Maisgrøt

Maisgrøt finnes som "ferdigmiks" fra flere produsenter, men den er også lekende lett å lage fra bunnen av. For å lage maisgrøt passende fra fire til seks måneder og opp, trenger du maismel. Maismel finnes i forskjellige typer, fra helt finmalt, som passer for de minste babyene, til for eksempel hvitt maismel, eller polenta, som passer for de som er litt mer erfarne i matveien. Finmalt maismel er gult, og finnes i velassorterte matvarebutikker eller på helsekost, polenta finnes i de fleste matvarebutikker, og hvitt maismel - som er det jeg bruker - finnes i innvandrerbutikker. Maismel selges også hos AllergiMat.no for en liten slant. Merk at Maizenna ikke er det samme som maismel; Maizenna er maisstivelse. 

For en babyporsjon måler du først opp 1/2 dl. med maismel og 1 dl. vann. Hell deretter dette i en kjele, og rør godt under oppkoking på svak varme. Når maisgrøten har blitt en stor klump, er den "ferdigkokt". Dette tar ikke lang tid - men litt lengere tid enn risgrøt.
(Som du ser, er maismelet av den mer kornete typen)
Legg klumpen med "ferdigkokt" maismel og vann i en tallerken. Spe med ca. 1/2 - 1 dl. morsmelkerstatning, morsmelk eller tilskuddsmelk, til du får ønsket konsistens, og tilsett 1 ts. med olje - jeg bruker Udo's Choice. Basisgrøten er nå ferdig!

Hjemmelaget maisgrøt smaker litt i seg selv, men det er ingen overveldende smak, så man kan fint tilsette litt frukt for å få litt mer smak. I dagens porsjon fikk Mini pære, for øvrig blandet ut med bittelitt rismel under tilberedningen, slik at den ikke ble så rennede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar