For å lage tørket aprikos-mos, begynte jeg først med å kutte aprikosen i fire biter, før jeg dampkokte dem i 10 minutter. De kan nok med fordel dampkokes i 15 minutter i stedet, da de ble svært kompakte (mer enn svisker). Det samme gjelder ved koking i kjele. Etter kokingen kom mosingen, og deretter ble mosen skrapt ut av beholderen. Som sagt; svært kompakt. Jeg regner med at ett Avent-beger rekker til tre måltidstilsetninger når det er tilsatt vann.
Minis første smak av aprikoser var det mormor som ga, og dermed fikk jeg bare høre at det ble tatt godt i mot. I likhet med svisker, ble mosen blandet i kveldsgrøten.
Tørkede aprikoser kan inneholde spor av nøtter, da de ofte tilberedes på fabrikker som også håndterer nøtter. Les derfor nøye på pakningen dersom du har nøtteallergi i familien.
Tørkede aprikoser -> del -> 15 min. dampkok/kok -> mos -> fryses ned
Tørket aprikos-mos
Kilde: Bama.no, Frukt.no.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar