For å lage minimaismosen startet jeg med å dele kolbene opp i 1 cm. store biter, før jeg vasket dem. Da pakken med minimais var svært liten, valgte jeg å blande den sammen med en kjent og kjær grønnsak - søtpoteten. Jeg fulgte da oppskriften for søtpotet, men om du velger å tilberede minimaisen alene, er den svært rask å tilberede, og jeg vil tro det holder med 5/10 minutters dampkok/koking. Den blir litt kornete, så om babyen din ikke er glad i den konsistensen bør du vente litt. Mini, som tidligere har vært litt pirkete på konsistens, klarte den helt fint.
Minimais -> del -> skyll -> 5/10 min. dampkok/kok -> mos -> fryses ned
Minimais&søtpotet-mos
Kilde: Bama.no, Frukt.no.
Ser godt ut! Vær obs på at minimais inneholder ganske mye mer sukker enn vanlige maiskolber, så det kan være lurt å bruke vanlige i stedet hvis en ikke vil gi barnet mye sukker.
SvarSlettNår de blir større og får pinsettgrep er forøvrig maiskorn veldig populært å spise, i hvert fall hos vår lille som snart er 10 måneder!
Takk for tips!
SlettHvordan bruker du hele maiskolber da Ingvild? Koker den? Rå? Jeg er helt dust når det kommer til maiskolber... Har prøvd å grille de noen ganger, men klarer liksom ikke helt å få teken på de?