onsdag 25. april 2012

Risgrøt

Risgrøt finnes som "ferdigmiks" fra flere produsenter, men den er også lekende lett å lage fra bunnen av selv. For å lage risgrøt passende fra fire måneder og opp, trenger du rismel. Akkurat dette er nok den mest kompliserte delen av hele retten, da det ikke alltid er så lett å få tak i. Finnes det en lokal innvandrerbutikk eller en helsekostbutikk i nærområdet, har de fleste enten rismel inne eller mulighet til å bestille, hvis ikke kan du selv bestille fra AllergiMat.no for en liten slant (de har både vanlig rismel og fullkornsrismel).

For en babyporsjon måler du først opp 1/2 dl. med rismel og 1 dl. vann. Hell deretter dette i en kjele, og rør godt under oppkoking på svak varme. Når risgrøten har blitt en stor klump, er den "ferdigkokt". Dette tar ikke lang tid.
 Legg klumpen med "ferdigkokt"rismel og vann i en tallerken. Tilsett 1 ts. med olje - jeg glemte dette i denne omgangen! Spe så med ca. 1/2 - 1 dl. morsmelkerstatning eller morsmelk, til du får ønsket konsistens. Basisgrøten er nå ferdig!

Hjemmelaget risgrøt smaker ikke så mye, så tilsett gjerne litt frukt for å få mer smak. I første porsjon, som er på bildet, fikk Mini Pepino, og i dagens dose fikk han hjemmelaget blåbærsaft - begge med suksess!
Du trenger ..
1/2 dl. rismel
1 dl. vann
1/2 - 1 dl. morsmelkserstatning/morsmelk
1 ts. olje
Evt. fruktpuré


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar