Mini har tidligere fått servert ren sviskemos for å bli vant til smaken, men nå har vi gått over til at svisker fungerer som tilsetning i kveldsgrøten noen ganger i uka - grøt smaker jo ikke all verden i seg selv, men med en solid dæsj med sviskemos i er det skikkelig snaskens (og magen blir så glad, hurra!). Dessverre har jeg ingen bilder av selve prosessen med å lage det, da jeg lager store kvanta mat når jeg først setter i gang (og det var før denne bloggens tid). Men dersom du har dampkoker, og deler hver sviske i to, skal den dampkokes i 10 minutter. Bruker du kjele, heller du hele posen i kjelen, tilsetter vann som dekker sviskene, og koker det hele i 5-10 minutter. Etterpå kan den fint moses med en stavmikser, kjøkkenmaskin eller lignende.
Noen foretrekker å tilsette vann for å få sviskemosen rennende og deretter fryse den i isbitposer, men jeg foretrekker å fryse den i bokser i "betongtilstand" (sviskemos i dampkoker blir veldig fast) og heller tilsette ønsket mengde kokt vann når de skal brukes - da får jeg enten sviskemos eller sviskesaft, alt etter hva jeg måtte behage - så tar det heller ikke så stor plass i fryseren. På bildet har jeg tilsatt en dæsj sviskemos i kokende varmt grøtvann, som jeg rører ut før jeg tilsetter grøtpulveret.
Svisker -> del i to -> 10 min. dampkok -> mos -> fryses ned -> kokt vann
eller
Svisker -> 5-10 min. kok -> mos -> fryses ned -> kokt vann
* Grøten er så langt butikk-kjøpt, da jeg føler at jeg ikke enda har kunnskaper nok om innhold av næringsstoffer og lignende, og butikk-grøten har alt tilsatt. På den måten er jeg sikker på at Mini får alt han trenger, mens jeg lærer meg å lage sunnere og mer sukkerfrie alternativer. Jeg styrer bevisst unna alle grøter med smakstilsetning av frukt!
Kilde: KK.no.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar