Pepino er en snodig liten sak som kanskje er ukjent for de fleste. Det var den iallefall for meg, helt til jeg så den ligge og rope på meg i frukt- og grønt-avdelingen på Coop Obs - jeg måtte bare kjøpe den og teste den ut. Pepino er en kalorifattig frukt, som inneholder noe vitamin A, vitamin B (folat), vitamin C og jern. I smak kan den minne om en mild honningmelon. Om du kommer over pepino i butikken, ser du etter frukt som er dyp gul eller gylden i fargen, med lilla striper. Skallet skal være glatt og jevnt, og frukten skal være fast, men gi svakt etter for press. Den skal ikke ha bløte områder eller være myk. Når pepinoen er umoden brukes den som grønnsak, mens den brukes som frukt når den er moden.
Mini fikk servert kveldsgrøten sin i dag blandet ut i pepino, og det synes han tilsynelatende var veldig godt, for han spiste opp hver smitt og smule av grøten med stor iver. Jeg har ikke funnet informasjon om at pepinoen hjelper på fordøyelsen eller lignende, men grøten ble etter hvert riktig rennende, så jeg mistenker at den kan ha litt samme effekt som ananas. Kommer jeg over pepino igjen, blir nok flere kjøpt inn - både for å mette liten og mor!
Pepino -> del, rensk, skiv -> skrell -> dampkok/kok 7-8 min. -> mos -> fryses ned
Pepinomos&Nestlé Havre, hvete og risgrøt
Kilde: Bama.no, Frukt.no, Fuglyfruits.com
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar