- Du har kontroll på alle ingrediensene i maten. Og det er lett å utelukke matvarer hvis det er noe man reagerer på eller skal teste ut i perioder.
- Du har kontroll på kvaliteten på råvarene. Du har selv kontrollert at de råvarene du bruker er friske og fine.
- Du unngår unødvendige tilsetningsstoffer.
- Du kan bearbeide råvarene skånsomt (dampkoke) for å bevare flest mulige næringsstoffer.
- Du blir selv en bedre kokk og øker kreativiteten og antagelig gleden rundt det å lage mat.
- Du kan unngå sukker og salt 100%
- Man reduserer sitt eget saltinntak også, da man etterhvert som barnet vokser vil lage samme mat til barnet som til seg selv. Eneste forskjellen er at man moser barnet sin mat.
- Du vet at maten du serverer er 100% mat, og ikke bare 30% mat og resten vann...
- Hjemmelaget mat smaker MYE bedre enn industrifremstilt barnemat!
- Barnet blir vant til de riktige smakene, og sjansen for å få en kresen liten tass minsker betraktlig.
Og småbarnsforeldre kjøper industriprodusert barnemat i frykt for at babyen ikke skal få nok næringsstoffer.
Det er "enkelt" for helsestasjoner å anbefale kjøpegrøt tilsatt jern, slik at mor og far kan være trygge for at barnet får nok jern.
Jeg anbefaler på det sterkeste at dere leser denne linken her:
http://www.dinmat.no/Users/Personligheter/Margit-Vea/Barnemat-industrien-tjener-r%C3%A5tt-p%C3%A5-usikre-foreldre
Send oss gjerne spørsmål hvis det er noe du lurer på rundt det å lage barnematen selv. Og hvis du følger bloggen vår videre, vil du også finne oppskrifter på masse forskjellig mat.
Nå kan du også like oss på facebook: http://www.facebook.com/pages/Mette-mager/264901353604705
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar