Som med det meste annet Mini får smake på, fikk han først også smake eplemos rent – og det har blitt en slager fra dag en. Siden eplemos i seg selv ikke er så mettende, inngår det nå i måltidsrytmen vår som dessert eller som tilsetning i kveldsgrøten noen ganger i uka. Dessverre har jeg ingen bilder av selve prosessen med å lage det, da jeg lager store kvanta mat når jeg først setter i gang (og det var før denne bloggens tid). Men dersom du har dampkoker, fjerner du skall, frøhus og stilk, deler eplet i 1 x 1 cm store biter, og dampkoker det i 5 minutter. Bruker du kjele, følger du samme prosedyre, men dekker bitene med vann, og lar det koke i 5-10 minutter. Når du koker eplene, kan du også la noe av vannet koke inn. Etterpå kan det fint moses med en gaffel, stavmikser, kjøkkenmaskin eller lignende.
Jeg fryser ned eple-porsjoner i gamle HIPP fire-månedersglass. Disse er små nok til at det blir en dessert eller smaksporsjon i grøt, uten at man må kaste noe. Andre velger å fryse i isbitposer, men både Mini og mamma liker at konsistensen på maten er litt fast, og dermed går ikke vår eplemos ned isbitposer. På bildet har jeg tilsatt en dæsj med eplemos i kokende varmt grøtvann, som jeg rører ut før jeg tilsetter grøtpulveret.
Epler -> skrell, rensk -> 1 x 1 cm store biter -> 5 min. dampkok -> mos -> fryses ned
eller
Epler -> skrell, rensk -> 1 x 1 cm store biter -> 5-10 min. kok -> mos -> fryses ned
* Grøten er så langt butikk-kjøpt, da jeg føler at jeg ikke enda har kunnskaper nok om innhold av næringsstoffer og lignende, og butikk-grøten har alt tilsatt. På den måten er jeg sikker på at Mini får alt han trenger, mens jeg lærer meg å lage sunnere og mer sukkerfrie alternativer. Jeg styrer bevisst unna alle grøter med smakstilsetning av frukt!
Kilde: Bama.no, Frukt.no.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar