tirsdag 10. april 2012

Brokkoli

Brokkoli er en grønnsak de aller fleste av oss kjenner fra middagsbordet, og det er ingen grunn til å ikke inkludere den i småttens middagsmat heller; brokkolien er definert som ”supermat” i det den er smekkfull av antioksidanter, og inneholder mer vitamin C enn appelsiner! I tillegg er den også rik på jern, vitamin A, vitamin K, vitamin B (folat), kalsium, kostfiber og viktige fytokjemikalier (plantestoffer). Brokkolien er rett og slett supersunn – så løp og kjøp! I butikken bør du se etter en brokkolibukett som er fast i konsistensen og frisk grønn i utseendet, uten synlige gule blomster eller tegn på misfarging. Og husk; bruk stilken også, den er minst like god og næringsrik som resten av planten (og minsten merker jo ikke forskjell når den er most uansett).

Mini har så langt kun fått servert brokkolien ”naturell”, og det har glidd rett ned, trass i at både mor og far synes at kokt og most brokkoli ikke akkurat lukter roser (nei, det lukter ikke godt, men det smaker brokkoli!). Dessverre har jeg ingen bilder av selve prosessen med å lage det, da jeg lager store kvanta mat når jeg først setter i gang (og det var før denne bloggens tid). Men dersom du har en dampkoker, kutter du opp brokkolien i biter tilsvarende 1 x 1 cm., og dampkoker den i 20 minutter. Etterpå kan den fint moses med stavmikser, kjøkkenmaskin eller lignende. Ved koking i kjele bør du koke den noe lenger enn du ville kokt den til din egen middag, men vær da obs. på at den kan miste noe av fargen sin – og husk å bruke kokevannet, slik at du får med alle de gode næringsstoffene!

Brokkoli -> 1 x 1 cm. store biter -> 20 min. dampkok -> mos -> fryses ned

Nomnom, brokkoli - fortsatt i boksen, siden det var mormor som sørget for at Mini fikk lunsjen sin i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar